среда, 5 мая 2010 г.

Поділюся і я своїм фірмовим рецептом. Андрій дуже любить ось такий сирно-яблучний пудинг:
приблизно три столові ложки сиру перетираю через сито, тру на середній тертці одне середнє яблуко, додаю дві чайні ложки цукру, півжовтка, жменьку подрібнених родзинок (запарених кип'ятком або кілька хвилин проварених), вкінці додаю збитий білок (ніжно вимішуючи), викладаю у змащену маслом форму (маю емальовану кружечку на 200 мл, якраз добре підходить), накриваю пергаментним папером, теж змащеним маслом, і ставлю на водяну баню на 50 хв.-годину. З"їдаємо все й одразу smile.gif
Запіканка "Від Зайчика"

2 ст. молока
7 ст.л. манки
пакетик ванільного цукру
3 ст.л. цукру
2-3 яйця
1,5-2 ст.творога
10 г ізюму
масло

В молоці розчинити 3 ст.л. цукру, довести до кипіння і помішуючи поступово всипати манку, трошки поварити, остудити. В окремій посудині розімяти творог з цукром і яйцями, додати ван.цукор. Цю масу зєднати з приготовленою манкою, додати ізюм. Добре розмішати і викласти тонким слоєм в рівномірно змащену маслом форму. Запікати в духовці до готовності
А я запеканку делаю проще: творог,яйцо,манку,сахар,ваниль,чуток соды и курагу(изюм,чернослив,цукаты) смешиваю, иногда добавляю пару ложек сметаны,если творог сухой и ставлю в пароварку на 20 минут. На завтрак уже без нее не можем:)
Морквяно-яблучний пудинг:
100 г моркви, 50 г яблук, 10 г манки, 100 мл молока, 1 яйце, 5 г масла, цукор.
Варену моркву через м'ясорубку (блендер), додати почищене терте яблуко, зварену на молоці манку, розтертий з цукром яєчний жовток і ввести збитий білок. Масу викласти в форму, змащену маслом, і запікати в духовці. Охолоджений пудинг можна полити фруктовим чи ягідним сиропом.
7_13_16.gif

Комментариев нет:

Отправить комментарий