среда, 5 мая 2010 г.

Яблучний пиріг
Продукты:
- 1 кг яблок
- горсть изюма
- 0,5 стакана сахара
- 1 пакетик ванильного сахара
- 1 стакан муки
- 100 г сливочного масла
- 1 стакан сметаны

В смазанную маслом форму выложить почищенные и порезанные на дольки яблоки, а также изюм.
Из сахара, ванильного сахара, муки и масла сделать присыпку. Для этого нужно растереть масло с сахаром. Потом добавить муку и тоже перетереть, чтобы получились маленькие комочки, напоминающие хлебные крошки. Посыпать ими фрукты.
Выпекать при температуре 180°С до появления румянца. По времени получилось примерно 1 час.
Подавать теплым, полить сметаной или взбитыми сливками.
Саме добрим для здоров’я є споживання великої кількості каш. Їх є багато, я особисто більшість з них їм, але дехто про них навіть поняття зеленого не має.
Ну звісно гречана каша всім відома. Вона одна з найздоровіших. Про гречку можу сказати так: її або люблять, або ні. Споживати гречку можна як окремий гарнір (з маслом, м’ясною підливкою, відбивними, рибою і тд., і тп.), як інгредієнт в інших стравах (варениках, голубцях, котлетах…), у вигляді молочного супу ну і на остаток у вигляді крепів (традиційних французьких млинців з гречаної муки).
Рис теж має широке застосування. Особливо слід згадати про плов, мням. Ну там ще різотто і паельї всілякі. А ще я люблю рисову запіканку з яблуками, родзинками і корицею.
Ще одна каша, яку я дуже люблю – це пшенична «Артек». Її на ура можна їсти з маслом або як гарнір до м’яса, риби, грибів, тушкованих овочів чи просто салатів. /на фото з яблуками і корицем, можна і так спробувати/.
Подібна дещо до неї – ячмінна каша.
Перлову кашу можна їсти на гарнір або додавати при варінні супів.
Кукурудзяна каша або мамалига теж дуже смачна. Традиційно на Гуцульщині з неї готують банош – кашу з бринзою (овечим сиром). Я не їла банош, але каша мені смакує як з м’ясним соусом, так і з маслом чи молоком. До речі залежно від виробника відрізняється смаком, добре купувати на базарі в людей які самі вирощують кукурудзу. Там на місці можна вибрати саме таку, яка до вподоби, бо є дрібніша, грубіша, мука…
Про манну і вівсяну каші всі знають, бо мабуть жодне дитинство вони не оминули.

Серед улюблених є ще в мене кус-кус – кашка арабського походження, незвична і дуже смачна, особливо з запеченими чи тушкованими овочами або м’ясом.

Ну ось, так коротко описала те, що займає левову частку в моєму раціоні. Бажаю вам споживати багато каш і мати хороший настрій та самопочуття!

Комментариев нет:

Отправить комментарий