среда, 5 мая 2010 г.

Запіканка рисова з куркою


Продукти:
300 г вареної курятини, 1 склянка рису, 300 г горошку, 50 г вершкового масла, 1 варена морква, сіль. Для соусу: 50 г маргарину, 2 ст.л. борошна, 1 склянка курячого бульйону, сіль, 2-3 ст.л. сметани, лимонний сік.

Приготування:
Рис перебрати, добре промити, залити 2 склянками гарячої води або курячого бульйону, додати 1 ст.л. вершкового масла, перемішати, закрити кришкою і поставити на 15-20 хвилин у гарячу духовку. Через деякий час перевірити: якщо рис сухий, влити ще 0,5 склянки рідини і, не перемішуючи, знову поставити в духовку.
Варене куряче м'ясо нарізати кубиками, підсмажити на вершковому маслі, змішати з рисом, морквою, нарізаною кубиками, зеленим горошком, посолити, щільно вкласти у змащену маслом посуд і поставити в теплу духовку.
Приготувати соус, для чого борошно підсмажити на маргарині до кремового кольору, поступово влити бульйон, помішуючи, поки не загустіє, посолити, додати 2-3 ст.л. сметани і кілька крапель лимонного соку.
Перед подачею запіканку викласти на блюдо, прикрасити половинками кружечків лимона (за бажанням), окремо подати соус.

Комментариев нет:

Отправить комментарий