среда, 5 мая 2010 г.

Рецепти до Дня Валентина

27/01/2010
Лосось з сердечками

Інгредієнти:
На 2 порції:
15 гр вершкового масла
120 гр Крессе, шпинату або салату Рокет або 100 г молодого шпинату
2 ст л сметани або крем фреш
2 ст л курячого бульйону
сіль і мелений перець
50 гр готового листкового тіста
1 ч л оливкової олії
2 по 400 гр філе лосося без кісток
часник
1. Розігріти духовку до 200 гр. С. Розтопити масло в каструлі на середньому вогні. Додати салатне листя або шпинат і готувати 1 хв. Помішуючи, поки все не розтане.
2. Зняти каструлю з вогню і додати бульйон і крем фреш, приправити. Перелити в блендер і збивати до утворення однорідної маси. Відставити.
3. Розкачати тісто і вирізати 6 маленьких сердечок за допомогою формочки. Покласти на деко і запікати в розігрітій духовці 10 хв до золотистого кольору.
4. Тим часом розігріти олію в сковороді на середньому вогні. Додати часник і лосось шкірою вниз і обсмажувати 3 хв з кожного боку до готовності.
5. Розкласти лосось по тарілках, полити соусом і подавати з листковим сердечками, прикрасивши шматочками лимона.
Cпагетті з криветками

На 2 порції:
300 г спагетті
2 ст л оливкової олії
10 сирих хвостів тигрових креветок, очищених
1 червоний чилі, порізаний навпіл, очищений від насіння і дрібно порізаний
140 г молодих стручків зеленого горошку, порізаних по діагоналі
100 г листя молодого шпинату
100 г порізаного свіжого коріандру
Для соусу з креветками і чілі:
1 червоний чилі, порізаний навпіл, очищений від насіння і дрібно порізаний
100 г несолоного масла
300 г сирих креветок з головами і хвостами
2 ст л коньяку (за бажанням)
300 мл води
Реймонд Бланк – відомий британський шеф, що отримав зірку Мішелін. Спагетті з креветками він створив спеціально для романтичної вечері для закоханих. Цю ресторанну страву можна легко приготувати вдома. Чилі в цій страві дадуть розгорітися пристрастям і емоції можуть вийти з-під контролю. А якщо ви думаєте, що в ньому недостатньо афродизіаків, додайте кілька устриць – зрештою Казанова з’їдав приблизно 60 устриць у день!
1. Щоб зробити соус, обсмажити чилі до м’якості в 25 г олії на протязі 30 секунд, потім збільшити вогонь, додати креветки і обсмажувати 2-3 хвилини. Влити коньяк, воду і додати масло, що залишилося. Готувати 3 хвилини.
2. Перелити вміст сковороди в кухонний комбайн і збивати 30 секунд. Перелити в миску, пропустивши через сито, вичавлюючи якомога більше соку. Спробувати і приправити за смаком.
3. Відварити макарони за інструкціями на упаковці. Нагріти масло в сковороді, обсмажувати хвости і чилі близько 3х хвилин. Додати горошок і шпинат і обсмажувати ще 1 хв.
4. Злити макарони і повернути в каструлю. Перемішати з креветками, овочами, соусом і половиною коріандру. Коли всі перемішається, посипати рештою коріандром і подавати.
Десерт Couple D’Amour

6 маракуй
2 ст.л. абрикосового джему
2,5 гр збитих вершків
1 коробка полуничного морозива
1 коробка шоколадного морозива
1 коробка карамельного морозива
Вийняти м’якоть з маракуї і разом з абрикосовим джемом і оцтом варити на вогні кілька хвилин, збиваючи при цьому до однорідної маси. Залишити охолоджуватися.
Зробити кульки з морозива, покласти у вазу і полити соусом.
Прикрасити вершками.
Печиво “Валентинки”

300 г вершкового масла,
2 склянки цукру,
2 яйця,
2 ч. ложки соди,
1 год, ложка солі,
1 / 2 склянки апельсинового соку,
4 склянки борошна.
Розтерти масло, цукор яйця до пастоподібного стану.
Додати соду, сіль, апельсиновий сік-і добре перемішати.
Порціями всипати борошно, ретельно перемішуючи після кожного додавання. Розкачати тісто товщиною 1 см. виїмкою у формі серця нарізати печиво, посипати цукром і запікати при температурі 180 гр С до золотистого кольору.
Коктейль “Поцілунок”


На 1 стакан:
5 кубиків подрібненого льоду
1 маленький помідор, очищений від шкірки і насіння і порізаний
1 частина апельсинового соку
2 ст л соку лайма
1 перо зеленої цибулі, порізане
1 маленький червоний чилі, очищений від насіння і дрібно порізаний
дрібка цукру і дрібка солі
3-5 крапель соусу Табаско
шматочок лайма та квітка для прикраси
1. Покласти в блендер лід, помідор, апельсиновий сік, сік лайма, зелену цибулю і чилі й порубати до утворення однорідної суміші.
2. Перелити в охолоджений келих, додати цукор, сіль і соус Табаско. Прикрасити шматочком лайма і квіткою.

Комментариев нет:

Отправить комментарий