Святкові рецепти від Юлії Висоцької

Баранина, фарширована ароматним рисом і фініками

Продукти: бараняча нога без кістки, 75 г рису басматі, 1 цибулина, 4 зубчики часнику, 4 ст. ложки рослинної олії, сік 1 лимона, 275 мл води, 125 мл білого вина, 1 ч. ложка куркуми, 1 ч. ложка кмину, 3 меленої гвоздики, 1 / 2 ч. ложки подрібненого коріандру, 1 / 4 ч. л сухого меленого імбиру, 1 паличка кориці, 1 лавровий лист, 125 г фініків без кісточок, 40 г кедрових горішків, 60 г сушеної вишні, морська сіль, мелений чорний перець.
Духовку попередньо розігріти до 200 ° С.
Натерти баранину зовні і зсередини сіллю і перцем. Обсмажити кедрові горішки. Нарізати фініки невеликими шматочками. Почистити і покришити цибулю і 2 зубчики часнику.
У важкій сковороді, яку можна ставити в духовку, розігріти 2 ст. ложки рослинної олії, додати цибулю, часник, куркуму, гвоздику, коріандр, імбир, кмин і рис. Помішуючи, прогріти все разом 1-2 хвилини, додати 150 мл води, сік лимона, накрити сковорідку кришкою і томити все на повільному вогні 10 хвилин.
Додати горішки, фініки і вишню і ретельно перемішати. Начинити баранячу ногу ароматним рисом з горішками та сухофруктами. Чи не протираючи сковороду, влити в неї вино, 125 мл води, прісоліть, додати 2 ст. ложки олії, 2 зубчики часнику, лавровий лист, паличку кориці, довести все до кипіння.
Покласти баранину в соус, накрити фольгою і запікати в розігрітій духовці 2-2,5 години, в кінці зняти фольгу, щоб м’ясо підрум’янилося.

Торт «Полуничний ліс»
Торт «Полуничний ліс» Продукти: 125 г вершкового масла, 175 г мигдалю, 70 г борошна, 5 яєчних білків, 225 г цукрової пудри, морська сіль.
Крем: 1 л жирних вершків, 150 г цукрової пудри, 150 мл коньяку, 2-3 краплі ванільною есенції, 1,5 кг полуниці.
Коржі можна разом з вершками перекладати будь-якими ягодами або персиками, сливами, абрикосами. Головне – чим тонше коржі, тим смачніше.
Духовку попередньо розігріти до 150 ° С.
Розтопити масло. Мигдаль подрібнити у блендері в досить дрібні крихти (майже порошок).
Збити білки, додавши дрібку солі і половину цукрової пудри, потім додати подрібнений мигдаль, продовжуючи збивати на повільній швидкості. Обережно влити розтоплене масло. Додати цукрову пудру і борошно і збивати ще 1-2 хвилини на дуже повільній швидкості в блендері. Вирізати з паперу для випічки великі кола (діаметром 28-30 см), змастити їх вершковим маслом. Тонким шаром (3-5 мл) розподілити тісто по паперу. Випікати коржі в розігрітій духовці 10-15 хвилин.
Крем. Збити вершки з 150 г цукрової пудри, додати кілька крапель ванільною есенції, коньяк, перемішати.
Розрізати полуницю уздовж на 4 частини. На кожен корж викладати шар збитих вершків, а зверху шар полуниці. Прикрасити останній шар збитих вершків полуничними часточками і посипати цукровою пудрою.
Комментариев нет:
Отправить комментарий