суббота, 9 октября 2010 г.

Торт "каприз"
Тісто: 2 яйця, 1 ст. цукру, 2 ст.л. какао, 1 ст. борошна, 1 ч.л. розпушувача.
Начинка: 500 мл. полуничного йогурту, 500 мл. ананасового йогурту, 2 пачки швидкорозчинного желатину, 0,5 ст. цукру, 400 гр. сиру, 1 ст. молока.
Крем: 1 б. вареного згущеного молока, 200 гр слив. масла, 1 / 2 пачки шоколаду.
На тісто яйця збити з цукром, потім додати інші компоненти і випекти в духовці. Остудити. Нагріваємо 1 / 2 ст. молока до кипіння і висипаємо пакетик желатину, перемішуємо до повного розчинення. 1 / 4 ст. цукру перетерти з 200 гр. сиру і полуничним йогуртом. Додати розчинений желатин. Так само нагріваємо що залишився молоко і розчиняємо пачку желатину. , Що залишився, сир розтираємо з цукром і вводимо ананасовий йогурт. Потім желатин розчинений. На півгодинки обидві маси в холодильник.
Беремо форму трохи менше, ніж та в якій випікали корж. Обрізаємо краю і дрібно кришимо, вони у нас підуть в йогурт. Поділимо приблизно навпіл в різні кольори))) Миску вистилаємо харчовою плівкою і викладаємо по черзі червоний і жовтий йогурт. Зверху кладемо корж і прибираємо до ранку в холодильник. (Ну якщо дуже терміново, то напевно години за три охолоне все. Для зовсім термінового користування)))) можна поставити на 30 хвилин у морозилку, а потім в холодильник.)
Масло збиваємо зі згущеним молоком і прикрашаємо торт. Розтоплюємо шоколад і тонкого Струкою поливаємо із конвертика .....
Смачного!


ТАК МАЛО ЛЮДИНІ ПОТРІБНО ДЛЯ ЩАСТЯ І ТАК БАГАТО ЩОБ ЦЕ ЗРОЗУМІТИ

Вчора пекла торт "Опера". Нескладний, але дуже смачний і оригінальний. Отже. Спекла два бісквіти з меленим мигдалем.
На один корж:
5 яєць
5 ложок цукру
5 ложок муки
5 ложок меленого мигдалю
Білки відділила від жовтків, добре взбила міксером, додала цукор, ще добре взбила, додала жовтки, знову взбивала на великій швидкості, сповільнила швидкість міксера, всипала мигдаль, а вкінці завсім сповільнила оберти і всипала муку. Випекла коржі на 300 градусів за Фаренгейтом 35 хв в круглій роз"ємній формі. Як остигли, розрізала навпіл. Просочила дуже міцною солодкою холодною кавою кожен з 4-х коржів. Самий верхній зі середини. Намастила кожен ганашем і на 15 хв поставила застигнути в холодильник. Я ганаш освоїла недавно, але вже встигла переробити його по своєму. Я вершки не грію. Я беру дуже густі вершки на всі креми, взбиваю, а розтоплюю шоколад. Для цього беру пів горнятка шоколадних чіпсів, додаю 2-3 ложки олії без запаху і нагріваю в макровейці. А тоді добре розмішую, щоби вийшов рідкий шоколад. І гарячим тепер вливаю до вершків, коли вони вже майже взбиті. Цей ганаш мені більше подобається, ніж робити навпаки. smile
Основний крем.
З 200г цукру і 50мл води зварити сиром і додати трошки лим. к-ти.
5 жовтків добре взбити
До взбитих жовтків цівкою влити теплий сиром і взбити до загустіння. Охолодити.
200 г масла взбити, додаючи по ложці жовткому масу. Намастити зверху по ганаші, затагнути ним верх торта і обтягнути боки. Зверху боки обсипати крошкою. Кондитерським мішком зробити віночок по краю верху. По середині написати "Опера". От і все. Вийде ось такий торт.

Комментариев нет:

Отправить комментарий