суббота, 9 октября 2010 г.

Персиковий торт зі сметанним кремом
Для коржа:
1,5 скл борошна
150 г вершкового масла
3 жовтки
0,5 скл цукру-пудри
2 ст.л. какао
1 ч.л. розпушувача
Для крему
0,5 л густої сметани
25 г швидкорозчинного желатину
2 жовтки
1/2 скл цукру
50 мл персикового лікеру
1 банка консервованих персиків
На оздоблення
100 г чорного шоколаду
50 г вершкового масла
Борошно змішати з розпушувачем, какао, і цукром-пудрою. Додати жовтки і шматочки дуже холодного масла і швидко замісити тісто (якщо воно надто крихке, то можна додати 2 ст.л. дуже холодної води). Готове тісто загорнути в харчову плівку і залишити в холодильнику на годину. Охолоджене тісто тоненько розкачати і викласти у форму, вистелену папером для випічки, поколоти корж виделкою і випікати при 220 протягом 25хв. Так спекти два коржа.Готові коржі охолодити
Робимо крем.Персики відцідити, проціджений сироп підігріти, розчинити у ньому желатин, після чого охолодити суміш до кімнатної температури. Жовтки збити на водяній бані з половиною цукру і лікером. Сметану збити з рештою цукру, обережно ввести збиті охолоджені жовтки і влити сироп з желатином. Викласти половину крему на корж і покрити половинками персиків.Далі другу половину крему.Поставити зверху другий корж. Охолоджувати торт не менше 4 годин. Шоколад розтопити на водяній бані, поки гарячий додати розм'якшене масло і перемішати до утворення однорідної маси. Полити шоколадною помадкою.

ТОРТ " ФАНТАЗІЯ" Тісто по рецепту "Метрованець" від Тані ( Котяра ). Спекла 2 коржі круглі. Кожен розрізала наполовину і пропитала кавою. Крем заварний. Мала трохи спеченого безе ( який ніколи мені невдається). Поламала його на куски і перемішала з частиною крему. Складала так: білий корж-крем-чорний корж-безе з кремом-чорний корж-крем-білий корж-помадка.
ПОМАДКА(з польського сайту).
В алюмінієву каструльку дати 0, 5 пачки маргарини, 5 ст.л. цукру, 3 ст.л. какао, 5 ст.л. сметани ( в мене 20%, треба густу).
Поставити на маленький вогонь і повариться десь 5 хв.помішуючи. Поки вариться в тарілочку влити 2 ст.л. води і розчинити в ній 1 ст.л. желатину. Я завжди розчиняю на водяній бані. Влити цей розчин в заварену масу, перемішати. Змастити зверх. Можна і боки. З цього рецепту виходить помастити 2 торти. Я робила перший раз помадку з желатином.Мені сподобалась. Не липне до рук як інші, і добре тримається.



Торт "капелюшок" Нам треба:Цукор 2 склянки
Маргарин або вершкове масло (мяке) 1 стакан
Борошно 3 склянки
Молоко 1 стакан
Сода 1 чайна ложка
Ваніль 1,5 чайних ложки
Сіль 1 / 2 ч. ложки
Яйця 4 шт.
Для глазурі:
Цукрова пудра 3 склянки
Маргарин або вершкове масло (розм'якшити) 1 / 4 склянки
Вершки для збивання 1 / 4 склянки
Ванільний цукор 1,5 чайних ложки
Червоний та жовтий харчові барвники на смак
Для прикраси:
Квіти Листя м'яти Фіолетова стрічка
У великій мисці міксером на маленькій швидкості збийте цукор і маргарин до гладкості. Підніміть швидкість і збивайте ще 5 хвилин поки суміш не стане легкою та пишною. Зменшіть швидкість і продовжуйте збивати. Поступово додавайте борошно, молоко, соду, ванільний цукор, сіль і яйця. Збивайте поки суміш не стане однорідною. Потім збивайте на високій швидкості ще 2 хвилини. Нагрійте духовку до 170 С. Змастіть і присипте борошном плоску круглу форму - тут будуть випікатися поля капелюхи, і глибоку вогнетривку миску для її глибини. Викладіть 3,5 склянки тіста в меншу миску. Залишилося тісто викладіть в плоску форму і рівномірно розподіліть. Випікайте обидві порції в духовці одночасно. Поля випікайте 15-20 хвилин до готовності. Викладіть на блюдо і дайте охолонути. У глибокій мисці тісто має випікатися 50 хвилин. Готовність визначайте, протикаючи дерев'яною паличкою. Дайте коржа охолонути у формі протягом 10 хвилин, потім переверніть і викладіть на блюдо. Поки випікають коржі, приготуйте вершкову глазур. У великій мисці міксером на середній швидкості збийте цукрову пудру з маслом. Підніміть швидкість, збивайте 5 хвилин до пишноти. Поступово додавайте вершки, а потім всипте ванільний цукор.
Викладіть 1,5 склянки глазурі в маленьку мисочку, додайте жовтий і червоний барвники, щоб суміш придбала персиковий колір. У що залишилася глазур додайте жовтий барвник, щоб суміш набула блідо-жовтий колір. Накрийте мисочки плівкою. Покладіть поля на велике плоске блюдо. Покрийте жовтої глазур'ю. В центр поставити тулію. Верхівку можна зрізати, щоб дно капелюшки було плоским. Покрийте його залишилася жовтої глазур'ю. Персикову глазур викладіть у кондитерський мішечок і прикрасьте краю капелюшка і підстава тулії. Також прикрасьте капелюшок квітами, листочками м'яти і бантом.
Порада: Якщо під рукою не виявилося харчових барвників або ви намагаєтеся уникати штучних підфарбовували речовин, скористайтесь натуральними. Замість жовтого барвника візьміть морквяний сік, а замість червоного використовуйте будь-ягідний сироп чи буряковий сік.
Рецепт взято зі журнала "Домашній очаг"
Маково-кокосовий торт. Тісто:3 жовтки,
1ст. цукру,
7 ст. л. сметани,
1п. маргарини,
1 розпушувач,
4ст. л. какао,
600 гр. муки
Має бути 3 коржі, на один викладаємо мак.
Мак: 2 ст. меленого і запареного в молоці маку,0,5 ст. цукру, 2 жовтки,1 розпушувач.На корж викладаємо мак,а потім лиємо білки.Білки 5 білків збиваємо з 0,5 с.т цукру і додаємо1 п. кокосу,все перемішуємо і лиємо на мак і в духовку.Два коржі прості, а один з маком.Перекладаємо маслом з згущонкою.Ось як він виглядає

Рецепт взяла в подружки з записника.
торт П'ятниця 2 яйця, 1 ст.л.какао, ванільний цукор-1 пак., 1баночка згущеного молока-380 гр,
1 склянка крохмалю
крем
0,5 пакету ванільного пудингу
200 мл. молока
1 / 3 ст. цукру
100 гр вершкового масла

Збити згущене молоко з яйцями, додати ваніл.сахар, какао, розрихлювач і не перестаючи ретельно розмішувати, поступово всипаємо крохмаль. Тісто вилити у форму, змащену маслом і посипану мукой.Випікати в духовці при 180С 35 -40 мін.Тесто швидко і добре підіймається.
З готового коржа я зробила три, розрізати його.
Крем.
Пудинг зварити як написано на упаковці. Остудити
Масло збити і збиваючи додавати по ложці пудинг.
Збивати до пишної маси.
Перемазаний торт і прикрасити за бажанням.

З мого архіву.
 

Комментариев нет:

Отправить комментарий