Ароматний гарбузовий пиріг Гаррі Поттера (з пісочним тістом від Le Cordon Blue)
Прославлений на весь світ книгами про Гаррі Поттера, ароматний гарбузовий пиріг. Душевна домашня випічка до вечірнього чаю в холодну пору. Гарно смакує як теплим так і холодним.

Начинка:
50 гр масла
75 гр цукру
1 уп. ванільного цукру (10 гр)
1/4 ч.л. меленого мускатного горіха
2 ст.л. меленої кориці
400 гр м'якоті гарбуза
1 очищене яблуко
1 яйце
1 ст.л. молока
Пісочне тісто від Le Cordon Bleu:
300 гр борошна
150 гр холодного масла/маргарину
4 ст.л. холодної води
4 ст.л. холодної горілки
1 ч.л. розпушувача
1. Борошно просіяти з розпушувачем.
2. Масло порізати кубиками. Змішати з борошном і посікти ножем в крихту.
3. По столовій ложці додавати воду і горілку, збираючи тісто в шар.
4. Поставити в холодильник на 30-60хв (або й більше)
1. Мякоть гарбуза і яблуко порізати невеличкими кубиками.
2. У каструльці змішати масло, цукор і прянощі. Злегка підігріти, щоб масло розтопилося.
3. Додати гарбуз і варити 10 хв, тоді додати яблуко і варити ще 5-7 хв. до мякості гарбуза.
1. Поділити тісто навпіл. Одну половину тонко розкатати і вистелити дно форми.
2. Зверху викласти гарбузову начинку.
3. Розкатати другу половину тіста. Накрити нею пиріг з начинкою, підрівняти краї.
4. З обрізків можна зробити маленькі листочки, сердечка і тд.
5. Збити яйце з ложкою молока, змастити верх пирога. Посипати ванільним цукром. Проколоти 2-3 дірочки для виходу пари.
6. Поставити форму з пирогом в духовку і випікати 25-30хв до золотистого кольору.
7. Подавати теплим ібо холодним. Можна з морозивом, сметаною або густими вершками
Смачного!
М.К.: В оригінальному рецепті на kuking.net пропонували брати 225 гр тіста, у мене ж пішло близько 400 гр, хоча розкатувала я доволі тоненько. Форму брала прякмокутну 25х18см.
50 гр масла
75 гр цукру
1 уп. ванільного цукру (10 гр)
1/4 ч.л. меленого мускатного горіха
2 ст.л. меленої кориці
400 гр м'якоті гарбуза
1 очищене яблуко
1 яйце
1 ст.л. молока
Пісочне тісто від Le Cordon Bleu:
300 гр борошна
150 гр холодного масла/маргарину
4 ст.л. холодної води
4 ст.л. холодної горілки
1 ч.л. розпушувача
1. Борошно просіяти з розпушувачем.
2. Масло порізати кубиками. Змішати з борошном і посікти ножем в крихту.
3. По столовій ложці додавати воду і горілку, збираючи тісто в шар.
4. Поставити в холодильник на 30-60хв (або й більше)
1. Мякоть гарбуза і яблуко порізати невеличкими кубиками.
2. У каструльці змішати масло, цукор і прянощі. Злегка підігріти, щоб масло розтопилося.
3. Додати гарбуз і варити 10 хв, тоді додати яблуко і варити ще 5-7 хв. до мякості гарбуза.
1. Поділити тісто навпіл. Одну половину тонко розкатати і вистелити дно форми.
2. Зверху викласти гарбузову начинку.
3. Розкатати другу половину тіста. Накрити нею пиріг з начинкою, підрівняти краї.
4. З обрізків можна зробити маленькі листочки, сердечка і тд.
5. Збити яйце з ложкою молока, змастити верх пирога. Посипати ванільним цукром. Проколоти 2-3 дірочки для виходу пари.
6. Поставити форму з пирогом в духовку і випікати 25-30хв до золотистого кольору.
7. Подавати теплим ібо холодним. Можна з морозивом, сметаною або густими вершками
Смачного!
М.К.: В оригінальному рецепті на kuking.net пропонували брати 225 гр тіста, у мене ж пішло близько 400 гр, хоча розкатувала я доволі тоненько. Форму брала прякмокутну 25х18см.
понеділок, 08.12.2008, retgdwer_a
Коментарі
2008/12/09 21:38:32
to a.betka
О, нашому маляті такий пиріг дуже смакує :) Він усе просив, дати йому ше смачного гарбузика
О, нашому маляті такий пиріг дуже смакує :) Він усе просив, дати йому ше смачного гарбузика
Гість: Olena, 93.180.213.55
2008/12/13 23:42:59
А я Нового Року не чекала і спекла цю смакоту сьогодні. Я просто дуже люблю гарбузку і тепер вже не тільки через те, що в мене гарбузяна кашка це приємний спогад мого дитинства (бабуся варила, в мене і досі так як в неї не виходить), а вже заради того, щоб показати який смачний може бути цей овоч на кухні, не кажучи вже про користь(просто коли після одруження я обмовилась, що люблю гарбузку, то чоловік фукнув і сказав, що гарбузами годують свиней і це не для нього). Цього року ми вже самі виростили наші "сонечка" і тепер чоловік щоразу як я приготую щось нове гарбузяне зовсім не фукає, а каже"мм, смачно". Тому за даний рецепт особлива подяка. Причому я і не сподівалась, що випічка буде такою мякою і ніжною. А коли варила начинку, то від суміші ванілі, кориці і мускатного горіху вийшов справжній сеанс аромотерапії.
Гість: Greta, tangential-gratitude.volia.net
2008/12/24 15:41:19
А в мене такий рецепт гарбузяного пирога - називаю його "Бліц-кріг"
1,5 склянки натертого гарбуза, 1,5 скл. борошна, 1 скл. цукру, 1 яйце, 2 столових ложки олії, 2 столових ложки маргарину (або вершкового масла), сіль (0,5 ч.л.), сода (0,8 ч.л.). Можна в тісто додати горіхи та родзинки.
Змащену олією форму притрусити сухарями; підготувати родзинки й горіхи. У натертий на „бурякову” тертушку гарбуз додати цукор, сіль, соду – старанно перемішати; родзинки, горіхи – перемішати; додати яйце, олію, розтоплене вершкове масло – перемішати; додати борошно, перемішати. Вилити отриману сметаноподібну суміш у підготовлену форму. Випікати в духовці приблизно 45 хвилин; у мікрохвильовій печі 15 хв. на 540 вт і 12 хв. в комбінованому з грілем рижимі.
Чабатта
Чабатта - славетний італійський хліб, який славиться хрумкою скоринкою і м'якушем з величезними дірками.
Готується тсто на опарі. Загалом тісто для чабатти не схоже на звичайне хлібне тісто, воно значно рідше і довго "підходить".
Незважаючи на те, що чабатта потребує часових затрат і певних зусиль - результат безумовно вартий того!
Готується тсто на опарі. Загалом тісто для чабатти не схоже на звичайне хлібне тісто, воно значно рідше і довго "підходить".
Незважаючи на те, що чабатта потребує часових затрат і певних зусиль - результат безумовно вартий того!

Опара:
350 гр борошна
180 мл води
1/4 ч.л. сухих дріжжів
Тісто
450 гр борошна
1/2 ч.л. дріжжів
340 мл води
50 гр оливкової олії
2 ч.л. солі

Духовка: 220С
Опара:
1. Розмішати дріжжі в теплій воді, додати просіяне борошно і замісити тісто.
2. Поставити тісто в змащену олією миску, накрити плівкою і залишити на 18-24 год.
Тісто:
1. Розвести дріжжі в воді, просіяти борошно, перемішати. Додати опару, олію і сіль, замісити тісто.
2. Вимісити тісто на протязі 20хв. Сформувати шар і викласти в змащену олією миску. Никрити плівкою або рушничком, залишити на півтори години.
3. Відрізати шмат пергаменту для випічки. Рясно посипати його борошном (я просіюю через сито). Розділити тісто на 2 частини.
4. Викласти одну частину на пергамент з борошном і сформувати продовгувату буханку. Перекрутити кілька раз навколо осі.
5. Припідняти краї пергаменту так, щоб буханка зберігала форму і не розпливалася в ширину, можна підперти чимось з двох сторін.
6. Повторити з другою частиною тіста.
7. Залишити підходити на 40хв
8. Розігірти духовку до 220С разом з противнем.
9. Обережно перенести зя краї пергамент на противень, присипати буханки борошном.
10. Випікати 18-20хв.
11. По можливості дати охолонути
Смачного!
М.К.: доволі клопітка випічка, особливо першого разу, але не хвилюйтеся, якшо чабатта не вдається з першого разу (напр. дирочки не такі вже великі)... у всіх різне борошно, різні атмосферні умови, різна духовка. Та якщо ви не втрачатимете надії, усе обов'язково вдасться, і будете стократ винагороджені результатом!
350 гр борошна
180 мл води
1/4 ч.л. сухих дріжжів
Тісто
450 гр борошна
1/2 ч.л. дріжжів
340 мл води
50 гр оливкової олії
2 ч.л. солі

Духовка: 220С
Опара:
1. Розмішати дріжжі в теплій воді, додати просіяне борошно і замісити тісто.
2. Поставити тісто в змащену олією миску, накрити плівкою і залишити на 18-24 год.
Тісто:
1. Розвести дріжжі в воді, просіяти борошно, перемішати. Додати опару, олію і сіль, замісити тісто.
2. Вимісити тісто на протязі 20хв. Сформувати шар і викласти в змащену олією миску. Никрити плівкою або рушничком, залишити на півтори години.
3. Відрізати шмат пергаменту для випічки. Рясно посипати його борошном (я просіюю через сито). Розділити тісто на 2 частини.
4. Викласти одну частину на пергамент з борошном і сформувати продовгувату буханку. Перекрутити кілька раз навколо осі.
5. Припідняти краї пергаменту так, щоб буханка зберігала форму і не розпливалася в ширину, можна підперти чимось з двох сторін.
6. Повторити з другою частиною тіста.
7. Залишити підходити на 40хв
8. Розігірти духовку до 220С разом з противнем.
9. Обережно перенести зя краї пергамент на противень, присипати буханки борошном.
10. Випікати 18-20хв.
11. По можливості дати охолонути
Смачного!
М.К.: доволі клопітка випічка, особливо першого разу, але не хвилюйтеся, якшо чабатта не вдається з першого разу (напр. дирочки не такі вже великі)... у всіх різне борошно, різні атмосферні умови, різна духовка. Та якщо ви не втрачатимете надії, усе обов'язково вдасться, і будете стократ винагороджені результатом!
Комментариев нет:
Отправить комментарий